SOMOGYSZOBI-VSE
Eddig voltál itt

 
MegaDance Rádió
 
 
Menü
 
Ajánlott linkek
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Webstat
Locations of visitors to this page
 
Webstat II.

 
Wbstat III.
 
Webstat
free counters
 
>A csapat története

SOMOGYSZOB LABDARÚGÁSÁNAK TÖRTÉNETE:

Abban az esetben, ha Somogyszob labdarúgásáról beszélünk minduntalan a megyei I. osztályban történő szereplések kerülnek szóba, sportot szeretők vagy kevésbé szeretők között egyaránt. Ez a mérce, ezt várja el mindenki, ehhez hasonlítja az elmúlt évek szereplését és a maiak teljesítményét is.

1921 óta működik a sport egyesület, melyet akkor Turul SE néven ismertek a faluban.A mai labdarúgó egyesület 1939-ben MÁV tisztviselők és dolgozók alakították meg. A vasútállomással szemben, a fűtűház mögötti területen készült el a labdarúgópálya. Kezdetben az állomáson volt az öltöző. A későbbiek során közmunkában új, minden kívánalomnak megfelelőt építettek a pálya mellé. A játékosok többsége a vasúti dolgozók köréből került ki, ezért is lett az egyesület neve: Somogyszobi Vasutas Sport Egyesület. A csapat színe piros-fehér volt. 1970-ben a vasútállomás átépítésre került, megszűnt a pályához vezető vasúti átjáró, ezért a pályát át kellett helyezni. Ekkor került kialakításra a jelenlegi pálya a Sport utcában, 1996-ban új öltözőt is épített az önkormányzat a sportbarátok támogatásával. 1997-től az egyesület Somogyszob-Kaszó Sport Egyesület néven szerepelt, a csapat színe a településével lett megegyező, piros-fekete.

Kezdetben sokáig a járási bajnokságban szerepelt a csapat, majd a MÁV támogatásának köszönhetően feljutott a megyei I. osztályú bajnokságba, melyre a mai napig büszkén emlékzenek vissza az akkori játékosok és szurkolók. Somogyszob labdarúgásának fénykorát jelentették ezek az évek.

Az egyesület vezetése és a legjobb összeállítás ezekben az években: Elnök: Palotai Károly állomásfőnök. Gazdasági vezető: Szulimán Géza. Szakosztályvezető: Héder János. Intéző: Fazekas János. Szertáros: Horváth István. Edző: Kolozsvári István. Játékos edző: Hosszú László.

Játékosok: Barbina József , Angyal István , Mayer József . Pálfi István , Hosszú László , Németh Lajos , Bíró György , Dombi József , Göbölös János , Szalai Sándor, Futó Árpád , Göbölös János , Kisgyura Károly , Bálint Béla , Takács József , Ács Károly ,Végh Imre ,Szép Lajos ,Bakos ?,Hóka József ,Hóka János . És a fiatalabb korosztály Futó János , Kiss István , Kovács István , Kovács Mihály , Varga Ferenc ,Kovács Lajos. A játékosok közül ki kell emelni Hosszú Lászlót és Bálint Bélát, a csapat két meghatározó játékosát. Nemcsak játéktudásuk alapján, de klubhűségük is példamutató volt. Ők még tudtak is, de szerettek is futballozni. Bálint Béla. játékos pályafutását befejezve játékvezetőként sem szakadt el a labdarúgástól. Napjainkban is tevékenyen részt vállal a megyei labdarúgó életben.

Külön említést érdemel Horváth István (pacalos), a csapat egykori szertárosa, törzsszurkolója. Akik ismerték legendákat mesélnek a szobi labadarúgásért való rajongásáról, annak támogatásáról és drukkolási szokásairól. Nem találkozott jó játékvezetővel...

1964-ben a csapat kiesett a megyei I. osztályból és 10éven át a járási bajnokságban szerepelt. 1976-ban újra a megyei I. osztályba jutott. Nem véletlenül, 104 rúgott góllal a szezon vége előtt már majdnem két hónappal megnyerte a bajnokságot. A csapat tagjai :Bicsáki Sándor ,Kovács László , ,Birkás László , Bakonyi Károly ,Bálint Zoltán ,Varga János,Kasza Sándor ,Barbina József ,Pintér Balázs ,Deák Lajos ,Pintér László ,Fehér József ,Nezdei László ,Bőhm Tibor .Az ifjúsági együttes pedig 130:24-es gólkülönbséggel zárta az idényt. Mindkét csapat ezdője Fisli István postamester, az egyesület elnöke Kiss István MÁV intéző volt. Évekig szerepelt a megyei I-ben a csapat, majd a megyei II. osztályba esett vissza, ahonnan 1991-ben a harmadik alkalommal is vissza tudott jutni a megyei I-be. Rövid ideig tartó szereplés után a folytatás a megyei második osztályban, ahol folytatódott a rossz szereplés és innen is kiesett a csapat 1999-ben.

Ezekben az időkben meghatározó volt, hogy a jobb képességű játékosokat eligazolták, nem lehetett helyi játékosokkal pótolni a kiesetteket.Igazolni pedig anyagiak hiányában nem igazán sikerült. A megváltozott társadalmi és életkörülmények sem mindenben kedveztek a kis csapatok számára. Az eredménytelenség okát érdemtelenül mindig az edzőkön kérték számon. Gyakorivá vált az edző- és vezetőségváltás, ami megint nem volt kedvező. A nehéz időszakokban Óh Károly tevékenysége érdemel említést,aki az eddigi utolsó megyei I. oztályú csapatot állította össze.

Jelenleg egy teljesen megfiatalodott együttes a megyei III. osztályban szerepel 2006 nyarától megújult vezetők irányításával.Az új vezetőség legfontosabb célja a csapat és a falu heti 3-4 szeri szórakozásának biztosítása kultúrált körülmények között.Természetesen az elődeink hírnevéhez méltó "ütős" csapat létrehozása után a megyei II. osztály a cél. A csapat fő támogatója a Somogyszob Község Önkormányzata,azonban az új vezetőség jelentős támogatást kapott a helyi vállalkozóktól is amivel a kultúrált sportoláshoz közös erővel biztosítani tudjuk a feltételeket.

Tehát jó teljesítéshez a feltételek biztosítottak, csak a csapaton múlik mennyire jutnak , vagy továbbra is az ötvenes évek csapatára kell emlékezni, ha sikerekre akarunk gondolni Somogyszobon.

 
Óra
 
Boldog névnapot
 
A felhasználók IP címe 5 másodperc után tárolva van !
IP
 
Chat hozzáférést E-mailben lehet kérni
 
Számláló
Indulás: 2006-09-02
 
Hőtérkép
Hőtérkép
 
Felhőkép
Felhőkép
 
Látogatók
Online visitor.
 
Időjárás előrejelzés
Időjárás előrejelzés
 

Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Online Gyermekáruház és bababolt Több ezer termékkel olcsón, országos kiszállítással!    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    Supernatural - Odaát - 13. Évad - Extrák - Infók - Érdekességek - Odaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - Odaátv    *****    Készítsük el együtt a születési horoszkópodat, látogass el az oldalamra és nézd meg a részleteket. Szeretettel várlak!!!    *****    Adóbevallás 2018 ! 17SZJA - 1753any adónyilatkozat letöltés szja adóbevalláshoz    *****    Részletes személyiség és sors analízis, ajándék 3 év elõrejelzéssel,ingyenes konzultáció,ahol megbeszéljük a kérdéseid!    *****    BOOKISLAND -> A könyvek szigete, ahol ötletet kaphatsz egy jó könyvhöz <- BOOKISLAND    *****    Rendeld meg asztrológiai elemzésed,nagyon kedvezõ feltételekkel,találkozzunk az oldalamon és válassz a sok lehetõségbõl!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Adóbevallás 2018 sms, határidõ, nyomtatvány és tudnivalók itt