SOMOGYSZOBI-VSE
Eddig voltál itt

 
MegaDance Rádió
 
 
Menü
 
Ajánlott linkek
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Webstat
Locations of visitors to this page
 
Webstat II.

 
Wbstat III.
 
Webstat
free counters
 
>A csapat története

SOMOGYSZOB LABDARÚGÁSÁNAK TÖRTÉNETE:

Abban az esetben, ha Somogyszob labdarúgásáról beszélünk minduntalan a megyei I. osztályban történő szereplések kerülnek szóba, sportot szeretők vagy kevésbé szeretők között egyaránt. Ez a mérce, ezt várja el mindenki, ehhez hasonlítja az elmúlt évek szereplését és a maiak teljesítményét is.

1921 óta működik a sport egyesület, melyet akkor Turul SE néven ismertek a faluban.A mai labdarúgó egyesület 1939-ben MÁV tisztviselők és dolgozók alakították meg. A vasútállomással szemben, a fűtűház mögötti területen készült el a labdarúgópálya. Kezdetben az állomáson volt az öltöző. A későbbiek során közmunkában új, minden kívánalomnak megfelelőt építettek a pálya mellé. A játékosok többsége a vasúti dolgozók köréből került ki, ezért is lett az egyesület neve: Somogyszobi Vasutas Sport Egyesület. A csapat színe piros-fehér volt. 1970-ben a vasútállomás átépítésre került, megszűnt a pályához vezető vasúti átjáró, ezért a pályát át kellett helyezni. Ekkor került kialakításra a jelenlegi pálya a Sport utcában, 1996-ban új öltözőt is épített az önkormányzat a sportbarátok támogatásával. 1997-től az egyesület Somogyszob-Kaszó Sport Egyesület néven szerepelt, a csapat színe a településével lett megegyező, piros-fekete.

Kezdetben sokáig a járási bajnokságban szerepelt a csapat, majd a MÁV támogatásának köszönhetően feljutott a megyei I. osztályú bajnokságba, melyre a mai napig büszkén emlékzenek vissza az akkori játékosok és szurkolók. Somogyszob labdarúgásának fénykorát jelentették ezek az évek.

Az egyesület vezetése és a legjobb összeállítás ezekben az években: Elnök: Palotai Károly állomásfőnök. Gazdasági vezető: Szulimán Géza. Szakosztályvezető: Héder János. Intéző: Fazekas János. Szertáros: Horváth István. Edző: Kolozsvári István. Játékos edző: Hosszú László.

Játékosok: Barbina József , Angyal István , Mayer József . Pálfi István , Hosszú László , Németh Lajos , Bíró György , Dombi József , Göbölös János , Szalai Sándor, Futó Árpád , Göbölös János , Kisgyura Károly , Bálint Béla , Takács József , Ács Károly ,Végh Imre ,Szép Lajos ,Bakos ?,Hóka József ,Hóka János . És a fiatalabb korosztály Futó János , Kiss István , Kovács István , Kovács Mihály , Varga Ferenc ,Kovács Lajos. A játékosok közül ki kell emelni Hosszú Lászlót és Bálint Bélát, a csapat két meghatározó játékosát. Nemcsak játéktudásuk alapján, de klubhűségük is példamutató volt. Ők még tudtak is, de szerettek is futballozni. Bálint Béla. játékos pályafutását befejezve játékvezetőként sem szakadt el a labdarúgástól. Napjainkban is tevékenyen részt vállal a megyei labdarúgó életben.

Külön említést érdemel Horváth István (pacalos), a csapat egykori szertárosa, törzsszurkolója. Akik ismerték legendákat mesélnek a szobi labadarúgásért való rajongásáról, annak támogatásáról és drukkolási szokásairól. Nem találkozott jó játékvezetővel...

1964-ben a csapat kiesett a megyei I. osztályból és 10éven át a járási bajnokságban szerepelt. 1976-ban újra a megyei I. osztályba jutott. Nem véletlenül, 104 rúgott góllal a szezon vége előtt már majdnem két hónappal megnyerte a bajnokságot. A csapat tagjai :Bicsáki Sándor ,Kovács László , ,Birkás László , Bakonyi Károly ,Bálint Zoltán ,Varga János,Kasza Sándor ,Barbina József ,Pintér Balázs ,Deák Lajos ,Pintér László ,Fehér József ,Nezdei László ,Bőhm Tibor .Az ifjúsági együttes pedig 130:24-es gólkülönbséggel zárta az idényt. Mindkét csapat ezdője Fisli István postamester, az egyesület elnöke Kiss István MÁV intéző volt. Évekig szerepelt a megyei I-ben a csapat, majd a megyei II. osztályba esett vissza, ahonnan 1991-ben a harmadik alkalommal is vissza tudott jutni a megyei I-be. Rövid ideig tartó szereplés után a folytatás a megyei második osztályban, ahol folytatódott a rossz szereplés és innen is kiesett a csapat 1999-ben.

Ezekben az időkben meghatározó volt, hogy a jobb képességű játékosokat eligazolták, nem lehetett helyi játékosokkal pótolni a kiesetteket.Igazolni pedig anyagiak hiányában nem igazán sikerült. A megváltozott társadalmi és életkörülmények sem mindenben kedveztek a kis csapatok számára. Az eredménytelenség okát érdemtelenül mindig az edzőkön kérték számon. Gyakorivá vált az edző- és vezetőségváltás, ami megint nem volt kedvező. A nehéz időszakokban Óh Károly tevékenysége érdemel említést,aki az eddigi utolsó megyei I. oztályú csapatot állította össze.

Jelenleg egy teljesen megfiatalodott együttes a megyei III. osztályban szerepel 2006 nyarától megújult vezetők irányításával.Az új vezetőség legfontosabb célja a csapat és a falu heti 3-4 szeri szórakozásának biztosítása kultúrált körülmények között.Természetesen az elődeink hírnevéhez méltó "ütős" csapat létrehozása után a megyei II. osztály a cél. A csapat fő támogatója a Somogyszob Község Önkormányzata,azonban az új vezetőség jelentős támogatást kapott a helyi vállalkozóktól is amivel a kultúrált sportoláshoz közös erővel biztosítani tudjuk a feltételeket.

Tehát jó teljesítéshez a feltételek biztosítottak, csak a csapaton múlik mennyire jutnak , vagy továbbra is az ötvenes évek csapatára kell emlékezni, ha sikerekre akarunk gondolni Somogyszobon.

 
Óra
 
Boldog névnapot
 
A felhasználók IP címe 5 másodperc után tárolva van !
IP
 
Chat hozzáférést E-mailben lehet kérni
 
Számláló
Indulás: 2006-09-02
 
Hőtérkép
Hőtérkép
 
Felhőkép
Felhőkép
 
Látogatók
Online visitor.
 
Időjárás előrejelzés
Időjárás előrejelzés
 

A FÉRJFOGÁS és a FÉRJMEGTARTÁS TITKAI, a SZERELEMRÕL MINDEN, a BOLDOG SZEXUÁLIS ÉLEThez vezetõ út: PSP    *****    PÁRKAPCSOLATI és SZEXUAL PARAPSZICHOLÓGIA: PSP alternatív spirituális tanácsadó képzés abszolút kezdõknek és haladóknak    *****    Hogyan kell a SZERELMET BEVONZANI ÉS MEGTARTANI? Mi a BOLDOG SZERELEM TITKA? A PSP-n megtudhatod!    *****    Minden amit TUDNI AKARSZ A SZERELEMRÕL ÉS A SZEXRÕL: PSP Párkapcsolati tanácsadó képzés * SZERELEM SZEXUALITÁS    *****    Magyarország egyetlen Olicity és legaktívabb Arrow rajongói oldala! Minden infó az aktuális 6. évadról és egyéb finomság    *****    Megjelent a The Sims 4 legújabb kiegészítõje, a Laundry Stuff Pack. Vajon megéri megvenni? Derítsd ki Te magad!    *****    Állatok - Könyvek - Zene - HobbiZoona Blog - Állatok - Könyvek - Zene - HobbiZoona Blog - Állatok - Könyvek - Zene -Katt    *****    Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk! KATT KATT KATT KATT    *****    Nem lehet saját lovad? Nevelj virtuálisan ITT! Nevelj, versenyezz, licitálj szebbnél szebb lovakra!    *****    -Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Naptár,Design!-    *****    The Resident - A kórházi drámasorozat január 21-én indul Matt Czuchry és Emily VanCamp fõszereplésével! Nézzetek be!    *****    Mindenféle kérdésedre õszinte választ kaphatsz a valódi Kérdõasztrológia segítségével.    *****    Részletes személyiség és sors analízis / születési horoszkóp / ajándék 3 év elõrejelzéssel. Most érdemes ide látogatni!!    *****    Ha diplomás asztrológust keresel, aki BECSÜLET KASSZÁS alapon ad tanácsot és INGYEN OKTAT, akkor keress bizalommal!    *****    A BIOTÉRKÉP AZ IGAZI KARMA! MEGMUTATJA PONTOSAN,MILYEN FELADATTAL SZÜLETTÉL.EGY PRÓBÁT MEGÉR. SOK SEGÍTSÉG MINDEN NAP!!!    *****    Megnyitott a madárvendéglõ! Gyertek vendégségbe ti is Mályvához és Pipitérhez! Irány a Mesetár!    *****    Megnyitottam cikkes, véleményes blogomat! Sok-sok érdekes bejegyzéssel várlak naponta, ne hagyd ki! - Alice    *****    Sztárokról és idolokról írok,ajánlókat hozok,tippeket és tageket osztok meg veletek!Nézz be egy blogkóros lány oldalára!    *****    Az igazi karma a horoszkópodban a Felszálló holdcsomópont,a Chiron,a Lilith (Fekete Hold),Rendeld meg most!Várlak, katt!    *****    családi adókedvezmény 2018 nyomtatvány letöltés, feltételek tudnivalók