SOMOGYSZOBI-VSE
Eddig voltál itt

 
MegaDance Rádió
 
 
Menü
 
Ajánlott linkek
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Webstat
Locations of visitors to this page
 
Webstat II.

 
Wbstat III.
 
Webstat
free counters
 
>A csapat története

SOMOGYSZOB LABDARÚGÁSÁNAK TÖRTÉNETE:

Abban az esetben, ha Somogyszob labdarúgásáról beszélünk minduntalan a megyei I. osztályban történő szereplések kerülnek szóba, sportot szeretők vagy kevésbé szeretők között egyaránt. Ez a mérce, ezt várja el mindenki, ehhez hasonlítja az elmúlt évek szereplését és a maiak teljesítményét is.

1921 óta működik a sport egyesület, melyet akkor Turul SE néven ismertek a faluban.A mai labdarúgó egyesület 1939-ben MÁV tisztviselők és dolgozók alakították meg. A vasútállomással szemben, a fűtűház mögötti területen készült el a labdarúgópálya. Kezdetben az állomáson volt az öltöző. A későbbiek során közmunkában új, minden kívánalomnak megfelelőt építettek a pálya mellé. A játékosok többsége a vasúti dolgozók köréből került ki, ezért is lett az egyesület neve: Somogyszobi Vasutas Sport Egyesület. A csapat színe piros-fehér volt. 1970-ben a vasútállomás átépítésre került, megszűnt a pályához vezető vasúti átjáró, ezért a pályát át kellett helyezni. Ekkor került kialakításra a jelenlegi pálya a Sport utcában, 1996-ban új öltözőt is épített az önkormányzat a sportbarátok támogatásával. 1997-től az egyesület Somogyszob-Kaszó Sport Egyesület néven szerepelt, a csapat színe a településével lett megegyező, piros-fekete.

Kezdetben sokáig a járási bajnokságban szerepelt a csapat, majd a MÁV támogatásának köszönhetően feljutott a megyei I. osztályú bajnokságba, melyre a mai napig büszkén emlékzenek vissza az akkori játékosok és szurkolók. Somogyszob labdarúgásának fénykorát jelentették ezek az évek.

Az egyesület vezetése és a legjobb összeállítás ezekben az években: Elnök: Palotai Károly állomásfőnök. Gazdasági vezető: Szulimán Géza. Szakosztályvezető: Héder János. Intéző: Fazekas János. Szertáros: Horváth István. Edző: Kolozsvári István. Játékos edző: Hosszú László.

Játékosok: Barbina József , Angyal István , Mayer József . Pálfi István , Hosszú László , Németh Lajos , Bíró György , Dombi József , Göbölös János , Szalai Sándor, Futó Árpád , Göbölös János , Kisgyura Károly , Bálint Béla , Takács József , Ács Károly ,Végh Imre ,Szép Lajos ,Bakos ?,Hóka József ,Hóka János . És a fiatalabb korosztály Futó János , Kiss István , Kovács István , Kovács Mihály , Varga Ferenc ,Kovács Lajos. A játékosok közül ki kell emelni Hosszú Lászlót és Bálint Bélát, a csapat két meghatározó játékosát. Nemcsak játéktudásuk alapján, de klubhűségük is példamutató volt. Ők még tudtak is, de szerettek is futballozni. Bálint Béla. játékos pályafutását befejezve játékvezetőként sem szakadt el a labdarúgástól. Napjainkban is tevékenyen részt vállal a megyei labdarúgó életben.

Külön említést érdemel Horváth István (pacalos), a csapat egykori szertárosa, törzsszurkolója. Akik ismerték legendákat mesélnek a szobi labadarúgásért való rajongásáról, annak támogatásáról és drukkolási szokásairól. Nem találkozott jó játékvezetővel...

1964-ben a csapat kiesett a megyei I. osztályból és 10éven át a járási bajnokságban szerepelt. 1976-ban újra a megyei I. osztályba jutott. Nem véletlenül, 104 rúgott góllal a szezon vége előtt már majdnem két hónappal megnyerte a bajnokságot. A csapat tagjai :Bicsáki Sándor ,Kovács László , ,Birkás László , Bakonyi Károly ,Bálint Zoltán ,Varga János,Kasza Sándor ,Barbina József ,Pintér Balázs ,Deák Lajos ,Pintér László ,Fehér József ,Nezdei László ,Bőhm Tibor .Az ifjúsági együttes pedig 130:24-es gólkülönbséggel zárta az idényt. Mindkét csapat ezdője Fisli István postamester, az egyesület elnöke Kiss István MÁV intéző volt. Évekig szerepelt a megyei I-ben a csapat, majd a megyei II. osztályba esett vissza, ahonnan 1991-ben a harmadik alkalommal is vissza tudott jutni a megyei I-be. Rövid ideig tartó szereplés után a folytatás a megyei második osztályban, ahol folytatódott a rossz szereplés és innen is kiesett a csapat 1999-ben.

Ezekben az időkben meghatározó volt, hogy a jobb képességű játékosokat eligazolták, nem lehetett helyi játékosokkal pótolni a kiesetteket.Igazolni pedig anyagiak hiányában nem igazán sikerült. A megváltozott társadalmi és életkörülmények sem mindenben kedveztek a kis csapatok számára. Az eredménytelenség okát érdemtelenül mindig az edzőkön kérték számon. Gyakorivá vált az edző- és vezetőségváltás, ami megint nem volt kedvező. A nehéz időszakokban Óh Károly tevékenysége érdemel említést,aki az eddigi utolsó megyei I. oztályú csapatot állította össze.

Jelenleg egy teljesen megfiatalodott együttes a megyei III. osztályban szerepel 2006 nyarától megújult vezetők irányításával.Az új vezetőség legfontosabb célja a csapat és a falu heti 3-4 szeri szórakozásának biztosítása kultúrált körülmények között.Természetesen az elődeink hírnevéhez méltó "ütős" csapat létrehozása után a megyei II. osztály a cél. A csapat fő támogatója a Somogyszob Község Önkormányzata,azonban az új vezetőség jelentős támogatást kapott a helyi vállalkozóktól is amivel a kultúrált sportoláshoz közös erővel biztosítani tudjuk a feltételeket.

Tehát jó teljesítéshez a feltételek biztosítottak, csak a csapaton múlik mennyire jutnak , vagy továbbra is az ötvenes évek csapatára kell emlékezni, ha sikerekre akarunk gondolni Somogyszobon.

 
Óra
 
Boldog névnapot
 
A felhasználók IP címe 5 másodperc után tárolva van !
IP
 
Chat hozzáférést E-mailben lehet kérni
 
Számláló
Indulás: 2006-09-02
 
Hőtérkép
Hőtérkép
 
Felhőkép
Felhőkép
 
Látogatók
Online visitor.
 
Időjárás előrejelzés
Időjárás előrejelzés
 

ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Gyere és csatlakozz a -Karstjäger- magyar airsoft csapatába!    *****    Szoba gyerekkel kiadó film meg tekinthetõ gportálon klikk ide!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Eladó luxus lakások, házak, telkek, üzletek, lakóparki ingatlanok. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Ajándékozz Horoszkópot! Lepd meg szeretteidet egy Személyre szóló asztrológiai elemzéssel és 1 éves elõrejelzéssel.    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie, ehhez adok én,sok segítséget. Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Az asztrológia sok segítséget ad az élet minden területén, de képzett, tapasztalt asztrológus kell hozzá, keress meg!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,konzultáció.Tájékoztatás az oldalon! látogass,meg!!!    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Bérkalkulátor    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    too young and innocent | an aegyo queen | twice | neo culture technology    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Regisztrálj oldalamra és én segítelek elsajátítani az asztrológia tudományát!    *****    Tanuld nálam az asztrológiát teljesen ingyen, vagy kérj részletes asztrológiai elemzést „BECSÜLET KASSZÁS” alapon!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! kattints ide!!!    *****    Bûbájos Boszorkák - Charmed - Hírek - Extrák - Érdekességek - Charmed - Bûbájos boszorkák - Sok - sok infó - Charmed -    *****    Pénzkeresés az Interneten! Csak is kipróbáld, tesztelt módszerekkel, melyek tényleg fizetnek!